Невладина организација „Крик“ која е финансирана од западни пари кој имал пристап до исказот на Велимир Беливук пренесува шокантни информации за неговата поврзаност со претседателот Александар Вучиќ.

„Крик“ тврди дека Вучиќ од Веља невоља барал повеќе услуги како што е контрола на навивачите на Партизан, обезбедување на геј парадата, па дури и на протестот на таксистите во Белград.

Вучиќ и Беливук дури и се сретнале во приватен стан во населбата Звездара во Белград.

Имаше разни теми на тие неколку состаноци. На состанокот Вучиќ ни рече дека видувањето ќе биде максимално намалено, колку може за да не го загрозиме ни него поради политичката ситуација-стоело во исказот на Беливук.