Веднаш штом се отворат границите сите кои сакааат да влезат во Србија ќе мораат да имаат направено корона тест во својата земја, најавуваат српските власти. Покрај тоа, на патниците ќе им се мери температура, а доколку оценат дека имаа симптоми на корона може да не ги пуштат или да ги пратат во карантин.

-Сите кои сакаат да влезат во Србија мора да имаат негативен тест на корона кој не е постар од неколку дена, а на граничните премини ќе се мери температура и ќе се прави здравствена контрола-вели министерот за надворешни работи Ивица Дачиќ.