Србија од 9 мај ги отвора кафулињата и рестораните. Докторите веќе објаснија на кој начин ќе дозволат локалите да бидат со гости. Кафулињата ќе мораат масите да ги одделат со паравани, а строги правила ќе има и за тие што седат на иста маса

После Ѓурѓовден нема зошто да не се отворат објектите, посебно оние на отворено. Би требало да се отворат и рестораните, но и тука ќе мора да се почитува физичката дистанца. Нема веќе љубење, гушкање, поздравување-објаснува доктор Радовановиќ