Еден од најдобите српски пулмолози, Бранимир Несторовиќ повторно ја шокира јавноста во регионот со нови предлози како да се заштитиме од короната. Тој тврди дека една супена лажица сода бикарбона е превенција од корона вирусот како и од малигни заболувања..

Сода бикарбоната земете ја со малку вода, може и топла и ладна. Ја намалува киселоста во желудникот.Кога почнува лачењето на желудочната киселина се активираат нерви кои ја активираат слезината и нервниот систем. Во храната има сешто, разни отрови. Желудничната киселина оди во убива понешто но добат дел оди во крвиот систем и во крвта-објаснува докторот.