Во Австрија и Италија од вчера паѓа снег, а на социјалните мрежи се објавени фотографии и видео записи од автопати на кои се гледа како снег обилно паѓа.

25 settembre 2020…20:48… -1°… Per ora come promesso ne ha fatta e domani? … buona serata….

Gepostet von Livigno is magic am Freitag, 25. September 2020

Првиот снег за оваа сезона забележан е на врвовите на планините во БиХ, потврди Федералниот хидрометеоролошки завод. На врвовите на Бјелашница може да се види бела покривка која осамна ова утро.

Снегот би може да се очекува и утре, на планините и во високите предели во земјата.