Силно невреме ја погоди Црна Гора. Котор и Тиват се под вода, а дождот создал проблеми во Цетиње.

Силен дожд, кој во текот на ноќта во попладневните часови паѓал на Цетиње, предизвикал низа проблеми на територијата на градот.

Службата за заштита и спасување на Цетиње, според зборовите на Пеѓа Моштрокол, во интервал од неполни половина час имала десет интервенции на различни локации. Ситуацијата сега е стабилна.

Невремето проследено со поројни дождови и денес носи проблеми во Котор, екипите од општинските служби се на терен, пренесе „Радио Котор“.

Дождовите предизвикале проблеми и во Тиват, каде што се поплавил еден кружен тек а имало и други проблеми на патиштата.

Од полициската управа повикуваат на претпазливост на патиштата поради најавените временски неприлики.