Украинската полиција го расветли пукањето кон црногорскиот мафијаш Радоје Звицер. На него пукале троцја Срби и еден Црногорец. Остана непознат идентитетот само за македонскиот државјанин. За него нема никакви информации.

Ликвидацијата за водачот на Кавачкиот клан била подолго време планирана. Убијците дошле во Украина пред десетина дена и будно го следеле секое движење на Радоје.

Изнајмиле „смарт“ автомобил и го начекале додека џогирал во близина на зградата каде живеел. Му направиле класична „сачекуша“ и го упукале во градите и во задникот. Звицер успеал да се скрие и да избегне смрт, а ликвидаторите побегнале но по неколку дена беа уапсени.

Погледнете како изгледа поврердениот црногорски криминалец.