Професорот Борис Беговиќ  по 20 години ја даде и најпрецизната пресметка колку Србија добила со екстрадицијата на Слободан Милошевиќ

На новинарско прашање дали отприлика може да се каже дека Милошевиќ сме го размениле за околу 6,7 милијарди долари, Беговиќ одговори дека таа бројка е поголема.

„Вредноста на таа размена најдобро се гледа со вреднување на сето она што би се пропуштило доколку не се случеше размената.  Нашето Министерство за финансии пресмета дека директните трошоци од тој вид , заедно со финансиските санкции кои повторно се намалија, изнесуваа околу 10,5 милијарди американски долари-изјави „Беговиќ за „Недељник“.