Владимир Кецмановиќ, таткото на Коста Кецмановиќ, кој уби девет негови пријатели и училишниот чувар со години ја предупредувал сопругата Миљана Кецмановиќ дека нивното дете има проблем, но таа одбила да го прифати тој факт,  пишува „Република.рс“.

Таткото уште порано забележал дека со Кост не е се во најдобар ред и во неколку наврати се обидел да и каже на сопругата дека на момчето му е потребна помош.

Мајката на Коста секогаш кога ќе се покренела темата се обидувала да го пренасочи разговорот во друга насока.

 Секогаш кога Владимир му сугерираше дека на момчето му е потребна помош или кога ќе му укажеше на некој проблем што го покажал Коста, мајката избегнувала, обидувајќи се да го одложи.разговор, Таа едноставно не сакаше да се соочи со вистината, што беше една од причините поради која сопружниците често се расправаа -дознава „Република.рс“