Лидерот на српската опозиција, тајкунот Драган Ѓилас, кој е голем пријател со Зоран Заев и често доаѓа во Скопје, споредувајќи ја полтичката ситуација во Србија и кај нас рече дека тие треба да се изборат да имаат слободни избори како во Македонија.

-Единствениот пат за промени на сето ова е да дојдеме до слободни и чесни избори со помош на ЕУ како во Македонија. Народот со сите информации кои ги има да го каже својот став-изјави Џилас за телевизија N1.