Вечерва се запали автобус во Хрватска на автопатот А1.Патниците сведочат дека глетката била страшна и оти автобусот се запалил среде движење.Се слушнала и експлозија и пукање по што возачот запрел и патниците веднаш излегле надвор.

Додека автобусот горел тие гледале во куферите што им останале а кои немале време да ги изнесат.

Се работи за чешки превозник кој враќал туристи од годишен одмор.