Спречен е атентат врз претседелот на Србија Александар Вучиќ, објави министерот за внатрешни работи Алекснадар Вулин. Тој вели дека зад намерата стои еден од лидерите на црногорскиот Кавачки клан Радоје Звицер кој е во бегство.

На 14 јануари е добиена информација од земја членка на ЕУ, составена од државјани од повеќе земји со цел атентат на претседателот.
Зад него стои лидерот на Кавачкиот клан Радоје Звицер. Останува да се види дали тоа го правел самостојно или е наречано од неговиот политички шеф-објави Вулин.

Атентатот бил планиран во текот на февруари