„Шарените“ по се изгледа си најдоа нова тезга. Нивните методи за кревање револуции со бои, фарбање институции, протести, покажување примери дека власта не чини се пресликува и во Црна Гора.

На главното шеталите во Подгорица се појавија илијадници чевли, патки, чизми кои треба да симболизираат дека земјата се празни и оти младите се иселуваат.

 

Шарените револуционери кои беа големи поддржувачи на Зоран Заев истата шема ја правеа и пред македонската влада кога СДСМ беше во опозиција.

Веќе видено, зарем не?