Дијана Хркаловиќ, поранешен државен секретар во српското МВР вчева беше приведена поради отстранување докази по убиството на Властимир Милошевиќ. Ова убиство е наречно убиство на шините бидејќи тој беше ликвидиран токму на трамвајска линија.

Дијана е осомичена дека му помогнала на еден од водачите на навивачите на Партизан, Вељко Беливук, попознат како Веља Невоља, да биде ослободен во 2018 година за убиството на каратистот Милошевиќ во Белград.

Убиениот каратист Милошевиќ бил убиен затоа што ги спречил Миjковиќ или Беливук да имаат превласт врз белградските сплавови.

Убиството на Властимир Милошевиќ на шините се случи центарот на Белград, на 30 јануари 2017 година, за што беше осомничен Беливук а потоа и магично ослободен,
По убиството на Милошевиќ и ослободувањето на Беливук, дојде до зближување помеѓу Веља Невоjaа и Дијана Хркаловиќ.