Во Бугарија утре се одржуваат парламентарни и европски избори.Во центарот на Софија пред штандот на партијата „Нема таков народ“ на контроверзниот Слави Трифонов ечи песната „Нема поубаво девојче од Македонче“.

Партијата на познатиот анти Македонцец сега е минорна во Бугарија