Марија Габриел поранешната бугарска премиерка пред утрешните избори се појави во провидна кошула на јавен настап.

Бојко Борисов, лидерот на ГЕРБ и поранешен претседател на бугарската влада, ја опиша  како згодна, паметна и повеќејазична. Марија има 45 години и е познат негатор на Македонците.