Српските медуими објавија повик од организаторите на протестите во Србија. Демонстраните се собираат преку социјалните мрежи и СМС пораки и со јасни инструкции што треба да се прави и како да се дејствува.

Задолжително сите на протестите да понесат барем по литар-две бензин, по можност во стаклени шишиња. Палете се што е полициско, палете ја полицијата, запалете го целиот град ако треба. Мора да му се застане на патот-пишува во пораката.

За следните денови на демонтрантите им се препорачува да понесат бакљи и водени пушки.