Претседателот на Србија Александар Вучиќ упати порака до новинарите да не им даваат премногу значај на пратениците од Европскиот парламент. Тој вели дека пратениците само тука се чуствуваат дека се важни и нигде на друго место

Многу внимание им придавате на пратениците на Европскиот парламент. Тие не се господ знае колку важни. Тие овде станаа важни  затоа што други не можеа ни да запознаат ни да видат-рече Вучиќ.