Хашкиот трибунал го осуди Ратко Младиќ на доживотен затвор врз осова на сведочењето на Марко Николиќ. Тој е поранешен Комадант за безбедност на војската на Република Српска ко исто така беше осуден од Хаг но одлежа само неколку години по што се пресели во Шведска.

Се пријави како сведок против Караџиќ и Младиќ но за него судијката  Приска Матимба Нијамбе од Замбија со големи букви напиша во пресудата дека „рацете му се во крв“.

Николиќ се појавува секаде каде што има убиства. Тој има ОГРОМЕН потстрек да лаже. Тоа му се исплати-напиша во извештајот судијката Нијамбе.