Објавата дека Веља невоља ги мелел непријателите во машина за месо не е негова оригинална идеја. Тоа го патентирале членовите на Земунскиот клан уште во 2006 година.По убиството на премиерот Зоран Ѓинѓиќ тие се се креја во Шпанија откаде ги конторлираа „бизнисите“.

Земунците свирепо го убија Милан Јуришиќ-Јуре кој беше нивен дотогашен партнер но кој се замерил со жената на нивниот лидер Лука Бојовиќ. Учесници на ова злосторство биле Сретко Калиниќ-Звер и Милош Симовиќ.

Тие најпрво го убиле Јуре со чекан во станот во Мадрид. Потоа телото го исецкале на делови со моторна пила и го ставиле во машина за месо „Бош“.

Откако го сомеле го повикале нивниот пријател Влада будала на “дегустација“.
Не можевме да се додржиме од смеа пред да му го кажеме дека го јаде половиот орган и простата на Јуре-раскажувал Калиниќ.По вечерата остатокот од телото на Јуре го фрлиле во рекатата Манзанарес