Дрогата која пред неколку дена беше пронајдена на Малта пред неколку дена му припаѓала на Кавачкиот клан, пишува „Курир.рс“. Вредноста на дрогата е 100 милиони долари а била пронајдена во контењери со банани.

Му припаѓала на огранокот на Кавачкиот клан од Словенија. Крајната дестинација била Копар а пратката ја надгледувал лично Радојде Звицер од Јужна Америка каде што се крие.

Дрогата била сокриена во 1000 кутии банани а вредноста е 100 милиони евра.