Поглаварот на СПЦ, Патријархот Порфилиј е во превентивна изолација поради контакт со лице заразено со корона вирудот, соопшти СПЦ.

Оттаму наведуваат дека Патријархот бил во контакт со свештеник за кој се утврдило дека има благи симптоми и асимптоматски облик на Ковид-19.

Според советите на лекарите, Патријархот следните денови ќе биде во изолација.

 

извор: 021.рс