Министерот за внатрешни работи Александар Вулин објави дека безбедноста на претседателот Вучиќ е загорзена откако беше уапсена криминалната група на Веља невоља. Поради тоа, тој за в понеделник го свика Советот за безбедност.

Тој објасни дека кај оваа група е пронајден снајпер со пригушувач и оти нема да се смират се додека не го ликвидираат.

Најдовме дрога и оружје во скоро секој стан но и снајпер со прикушувач. Снајперите се користа за ликвидација на оние што многу ви пречат. Дали можеа да ме ликвидираат мене.Можеа.Дали тоа ќе ги решеше нивните проблеми.Не. Единствен човек со чија ликвидација би престанала борбата со мафијата е Вучиќ-објасни Вулин.