Вељко Беливук и Марко Миљковиќ, кои во јануари 2021 година беа кај водачот на Кавачкиот клан Радојe Звицер на мекици  за раѓање на неговиот син имале големи планови.

Но, покрај прославата, имале и пеколен план да го убијат лидерот на спротиставениот Шкаљарски кан Јован Вукотиќ. Ова произлегува од Скај комуникацијата што ја имале Миљковиќ, Беливук, Звицер и црногорскиот екс полицаец Петар Лазовиќ.

Сепак планот не се остварил бидејќи Вукотиќ не дошол тие денови во Црна Гора.