Нови информации доаѓаат за лидерот на Кавачкиот клан Радоје Звицер. Како што објавува „Ало.рс“ Звицер од Црна Гора избегал со авионот на актуелниот претседател Мило Ѓукановиќ.

Како што дознава весникот, Звицер од Црна Гора бил однесен во Париз а оттаму заминал во некоја од земјите од Латинска Америка каде се наоѓа и денеска.

По Звицер српската полиција има распишано меѓународна потерница а не е познато дали во бегството го користел македонскиот пасош.