Драган Ѓилас ги предводи протестите во Србија против претседателот Александар Вучиќ. Тој бара Вучиќ да си замине од власт, но притоа не сака да има избори бидејќи рејтингот на опозицијата е многу низок.

Ѓилас е еден од најбогатите луѓе во Србија чие богатство се проценува на стотина милиони евра.

Тој пред неколку денови во Белград беше забележан како по протестот влегува во лимузина БМВ чија цена е околу 100.000 евра.