Пред ливадата каде исчезна девојчето Данка Илиќ пристигнаа багери и комбајни за полицијата да го расчисти имотот полн со дрва и грмушки. Како што дознава „Блиц“, тие бараат какви било материјални индиции кои би помогнале во пронаоѓањето на девојчето и откривање на сите околности на нејзиното исчезнување.

Дворот е полн со големи дрвја, гранки, грмушки. Сето тоа мора да се расчисти дознава „Блиц“.

Се проверуваа и шахтите со цел да се најдат материјални докази кои ќе помогнат во пронаоѓањето на Данка.

Извор и фото: Блис.рс