Се спојуваат информациите за исчезнувањето на малата Данка Илиќ.Засега сѐ упатува на тоа дека мајката е замешана во целиот случај. Еве некои важни детели за кои засега мајката нема одговор.

Како тоа мајката ги донела децата да се играат во стара семејна куќа во која и таа не била со денови.Згора на тоа куќата била пред распаѓање.

Мајката им рекла на полицајците дека ќерката исчезнала во моментот кога влега во куќата да му даде вода на синот а кога дошла полицијата куќата била заклучена.

Зошто автомобилот го паркирала позади куќата кога напред имало место?

Зошто при давањето на изјавата била невобичаено мирна?

Зошто исчезнувањето го пријавува после еден и пол час, кога и му јавува на сопругот?