Данска размислува да му плати на Косово 200 милиони евра за нивни затвореници да ги префрли да ја служат казната на косовска територија.Со парите косовските власти треба да ги модернизираат келиите и затворските капацитети.

Данските затвореници ќе бидат сместени во Гњилање во следните 10 години