Претседателот на Србија Александар Вучиќ во емисијата „Кирилица“ рече дека бил убеден дека Бугарија ќе биде воздржана на гласањето за геноцид во Сребреница.

Јас бев убеден дека Бугарија ќе биде воздржана.До пред пет минути пред гласањето бев убеден дека тоа ќе се случи. Тоа беше нешто што го договоривме но не би влегувал во детали-се пожали Вучиќ.