Колинда Грабар Китаровиќ за неколку дена треба да ја напушти претседателската функција откако загуби на изборите. Таа од вилата на Пантовчак ќе ја земе и Кики, женката Лабрадор која ја вдоми од прифатен центар.

Кики и Колинда се многу приврзани и верува дека кучката нема да има проблем да се навикне во новиот дом на сега веќе поранешната претседателка.