Мајката на Моника, која беше киднапирана од страна на Малчанскиот бербер вели дека нејзината ќерка поминала низ вистински пекол и оти надлежните треба да поведат повеќе внимание за ова да не случува на други деца.

Децата мораме да ги заштитиме, затоа е важно јавноста да знаме низ што се поминала. Моника наскоро ќе тргне на училиште и не би сакала да види некои работи или пак децата да ја прозиваат за нешто што виделе во весници-вели Александра.