Поранешниот претседател на Сојузна Република Југославија, Воислав Коштуница целосно се повлече од јавноста. Тој по завршувањето на мандатот заврши со политиката и почна а живее како сиот нормален свет. Коштуница беше забележан во супермаркет во Аранѓеловац и како стои на ред на каса.

Тој беше на чело на Србија во тежок момент откако беше сменет Слободан Милошевиќ и однесен во Хаг и важеше за првиот демократски претседател.