Еден пожарникар е повреден за време на акцијата за гасење на големиот пожар на грчкиот остров Евиа, во околината на Атина, објави „Ефимердида“. Станува збор за изгореици на стапалата и на рецете, по што пожарникарот е префрлен во болница.

Пожарот на Евиа, вториот по големина остров во земјата, кој избувна изутрината, се уште не е ставен под контрола. Неколку села се целосно евакуирани, а грчката влада побарала помош од Брисел во рамки на механизмот за заштита од воздух.