Официјално е. Конечната стапка на одбивање на хрватските подносители на барања за туристичка/работна виза падна минатата година на 2,69 отсто, што е важен чекор напред во влегувањето на американската програма за отфрлање на визите. Се радуваме што Хрватите во блиска иднина ќе патуваат во Соединетите Држави без визи“, напиша на Твитер вршителката на должностите во американската амбасада во Загреб Викторија Тејлор.