Во времињата на кинење на страниците на историјата, извртување на факти и обиди да се создадат џелати од луѓето десеткувани во Првата и Втората светска војна, денес германската амбасадорка во Обединетите нации, Антје Лендерце, ќе има голема улога во ова сценарио.

Потомокот на народот кој влезе во двата најголеми глобални конфликти за да го исчисти светот од другите „човечки видови“ во својот воведен говор ќе зборува за резолуцијата за Сребреница, која става стигма на геноцид врз српскиот народ! Каква глупост, иронија и потсмев!, aнализира „Информер.рс“.

Постојаната претставничка на Германија во Обединетите нации, Антје Лендерце, која се истакнува во грозоморните обвинувања против српскиот народ за геноцид, е родена во град кој во 1942 година се прогласил за „град без Евреи“. Градот Моерс во Германија е прогласен за „град без Евреи“ (Јуденфреј), бидејќи нацистите ги убиле или ги однеле сите Евреи во концентрационен логор.

Извор: Informer.rs