На социјалните мрежи е објавено видео од Самитот во Сарево на кој учестуваше и нашиот претседател Стево Пендаровски. Во моментот кога тој влегуваше го забележа премиерот на Бугарија да им се придружи.

Ела овде кај нас- му рече Бориров на Пендаровски додека тој стоеше покрај српската премиерка Ана Брнабиќ покажувајќи и фотографии на мобилниот телефон.