Припадниците на српското МВР го екстрадираа Милинко Брашњовиќ (1982), кој е осомничен дека е член на организирана криминална група. , на лет од Барселона за Белград денеска.

Тој е осомничен дека учествувал во извршувањето на кривичното дело смртно убиство на 19 јануари 2020 година, кога во Атина беа убиени  Стеван Стаматовиќ и Игор Дедовиќ кои поседуваа македонски пасош кои им ги додели власта во заминување.

Дедовиќ и Стаматовиќ беа изрешетани во еден ресторан додека седеа со свои сопруги и децата. Напаѓачите точно знаеле за нивната локација бидејќи сопругите се чекирале на Фејсбук.