Грција ја гради пругата кон Македонија, Србија ја гради кон Македонија, но во Македонија не се гради ништо.Зошто не градат-па затоа што државата е таква каква што е за жал.Ниту е суверена ниту е независна.Затоа што дозволија други да им кројат влади, изјави главниот уредник на „Информер“ Драган Ј.Вучичевиќ.

Не е до крај суверена и независна колку што треба да биде.Погледнете што им направија од државата, кого им поставија за премиер.Човек командант на УЧК кој своеречно убиваше Македонци полицијци и војници.Истите овде кои го фалат Албин Курти таму го фалат Талат Џафери-изјави Вучичевиќ.