Доктор Бранислав Тиодоровиќ ја нагласува потребата од внимателност дури и при негативен тест. Тој објанува дека тоа може да се промени за миг ако не се приджуваме кон мерките.

Тие кои се болни се тестрани. Тестирањето на здрави лица на води кон решение. Тоа може единствено да ни помогне да ги најдеме контактите но ако некој е негативен не значи дека уште вечеер на некоја прослава нема да се зарази-објанува лекарот од Србија.

j