Бугарското министерство за надворешни работи уште еднаш ги разобличи лагите на македонскиот шеф на дипломатијата Бујар Османи.

Откако најпрво тврдеше дека го нема видено францускиот предлог па денеска велеше да ги види бугарските услови па ќе коментира, бугарското МНР беше побрзо.

Оттаму бараат  да се потпише билатералниот протокол (составен од историски, образовни услови и идентитетски прашања), како што бил преговаран / усогласен меѓу двете министерства за надворешни работи.