Небојша Стефановиќ во времето кога тој беше министер за полиција наплаќал долгови за семејството на Дарко Шариќ, а за тоа наводно земал и голема провизија, дознава „Република.рс“ од извори  од истрагата.

Министерот наводно им ветил на соработниците на наркобосот дека ќе помогне да му ги вратат 11-те милиони евра што државата му ги одзеде на Шариќ.

Според информациите од истрагата, Стефановиќ за услугите од Шариќ добил луксузен часовеник проценет околу 17.000 евра.