Еден ден пред ГЕРБ да го добие мандат за формирање влада, во пратеничката група на партијата се слушнаат гласови дека треба се постави Бојко Борисов за премиер.

„ГЕРБ има две опции – имаме премиер – нема никој подобар од мене, колку и да звучи нескромно. Таква малцинска влада едвај е најдоброто што може да се случи за стабилност и разбирање во моментов. Бугарија го има Меси во овој поглед, а тоа сум јас“, коментира популарниот Бојко.