Имамот на  џамијата во Липјај Вехби Гаитани по погребот на убиената Хамида Магаши, која ја застрела нејзиниот сопруг рече дека била погребана со бебето во стомакот.

– Бебето не е извадено од утробата. Дозволено е да биде погребана, иако не е родено, бидејќи умрело со смртта на нејзината мајка – изјави Гаитани.

Хамиде Магаши (35) беше убиена во средата в во дворот на клиниката за гинекологија во Приштина. Нејзиниот сопруг Сокол Халили (31), кој испукал три куршуми кон неа кога ја напуштила гинеколошката клиника.