Идол на хрватската мафијашка банда „Загребски Срби“, кои се осомничени за некои од најбруталните убиства, е Земунскиот клан.

Членовите на бандата се познати по тоа што имаат тетоважа на леопард или рис на левата рака со пиштол во едната рака, нож во другата рака и зборовите „Мир“ напишани на кирилица.

На втората тетоважа на неговиот стомак пишува „Одиш во Канада“, што беше шифрата на Земунците дека некој исчезнал, односно дека е ликвидиран.

На една фотографија, лидерите на кланот Лео Здењак – Канада и Тоне и Виктор Милаковиќ Путин позираат пред Ајфеловата кула со кренати три прсти.

Да потсетиме, една од најпознатите фотографии на „земунскиот клан“ со Шиптар и Кум е направена на тоа познато место во Париз.