Стефан Ѓукиќ и неговата екипа која требаше да го убие водачот на Кавачкиот клан Радоје Звицер им било ветено голема парична награда. Како што пишува „Телеграф.рс“ тие добиле 600.000 евра од соперничкиот Шкаљарски клан.

Покрај наградата тие добиле и 100. 000 евра трошоци за престојот во  Украина додека го припремаат убиството.

Стефан Ѓукиќ стана познат во јавноста откако МВР му дало македонски пасош на име  Каче Герги.

Но, атентатот пропадна откако сопругата на Радојде, Тамара истрчала од домот и ги видела напаѓачите.Таа припукала во Стефан и екипата и тие се разбегале. Радоје преживеа со тешки повреди.