Пратеничката во Европскиот парламент, Виола фон Крамон,  се сретна со бискупот на Дизелдорф и цела Германија, Григориј Дуриќ, а по таа средба Виола фон Крамон ја укина Српската православна црква.Крамон важи за една од најголемите лобисти за независно Косово.

Средбата меѓу Виола фон Крамон и владиката Григорије е јасен знак декаСПЦ не е во  интерес на ЕУ.

Не постои „Српска православна црква“, тоа се многу автономни епархии кои се разликуваат од Католичката црква. Разговарајте со бискупот, и ќе се изненадите – напиша Виола фон Крамон на Твитер.