19.06.2019 / 18:27

„Запознај ја Преспа“ – регионот на фрлени тони јаболка

Преспанскиот регион деновиве личи на вистинска депонија. Жалосни слики од фрлени илјадници тони скапани јаболка. Според проценките од земјоделците со кои разговаравме, фрлени се над 30 илјади тони јаболка.

Ги прашавме производителите што се случува со откупот на јаболката – ни одговорија дека  во моментов  во  овој регион кој каде стигне, таму фрла јаболка.

Најнови видеа