18.12.2018 / 18:15

Пауновски: Се жалат, а дел од нив ја прават сивата економија

Сивата економија во државата ја прават токму оние кои се жалат од неа, односно дел од бизнисмените во земјава, вели во интервју за ПресингТв, директорот на Државниот пазарен инспекторат Стојко Пауновски.

Нема сектор каде што има целосно почитување на законите  вели Пауновски. Според него со  законот  за намалување на казните бизнисмените послободно ќе дишат.

Инспекторите секогаш се на терен,  но не може секаде да се постигне вели Пауновски. Се надева дека   со новите вработувања, ќе се зголеми капацитетот на ДПИ.

Дали  има зголемени контроли на терен, по повод попустите пред Нова Година, кој  ја контролира продажбата на ФБ. На овие прашања одговара директорот Пауновски.

 

 

 

Најнови видеа