27.06.2019 / 8:29

Пандов: ЕУ го толерираше однесувањето на Заев само поради промената на името

Оваа влада не ги исполни очекувањата на граѓаните. ЕУ досега го толерираше однесувањето на Заев само заради промената на името, но тоа веќе е завршена работа. Со тоа, Заев станува неупотреблив, оценува политичкиот аналитичар Александар Пандов во интервју за Пресинг ТВ.

Според него, прашање на време е кога по францускиот амбасадор и други дипломати ќе почнат отворено да говорат за корупцијата, непотизмот и пропустите на оваа влада.

Заев имаше една и единствена употребна вредност а тоа е да го смени уставното име на државата, да ја обезличи државата да го избрише македонскиот идентитет и историја. Откако е тоа завршено тој е веќе неупотреблив – оценува Пандов за Пресинг ТВ.

 

Најнови видеа